آرایشی و بهداشتی, اسانس, شوینده

رایحه درمانی با اسانس قسمت اول

رایحه درمانی
زمان مطالعه: 4 دقیقه
روغنهای اساسی (اسانس) چیست و آیا آنها موثرند؟

از اسانس ها اغلب در رایحه درمانی استفاده می شود، نوعی داروی جایگزین که از عصاره های گیاهی برای حمایت از سلامتی و رفاه استفاده می کند.

با این حال، برخی ادعاهای بهداشتی مرتبط با این اسانس ها بحث برانگیز است.

در این مقاله تمام آنچه در مورد اسانس ها و اثرات آنها بر سلامتی باید بدانید توضیح داده شده است.

 

روغنهای اساسی چیست؟

اسانس ها ترکیباتی هستند که از گیاهان استخراج می شوند.

ترکیبات معطر و منحصر به فرد، به هر اسانس ذاتا خاصیت می بخشد.

اسانس ها از طریق تقطیر (از طریق بخار و / یا آب) یا روشهای مکانیکی مانند پرس سرد به دست می آیند.

پس از استخراج مواد شیمیایی معطر، آنها با یک روغن حامل ترکیب شده و محصولی آماده برای استفاده ایجاد می کنند.

نحوه ساخت اسانس ها مهم است، زیرا اسانسهایی که از طریق فرآیندهای شیمیایی بدست می آیند روغنهای اساسی محسوب نمی شوند.

مکانیسم اثر اسانس ها

از اسانس ها بیشتر در رایحه درمانی استفاده می شود که از طریق روشهای مختلف استنشاق می شوند.

قرار نیست اسانس بلعیده شود.

مواد شیمیایی موجود در روغنهای اساسی از چندین طریق با بدن شما ارتباط برقرار می کنند. هنگامی که روی پوست شما قرار می گیرد، برخی از مواد شیمیایی گیاهی جذب بدن می شوند.

استنشاق رایحه های حاصل از اسانس ها می تواند مناطقی از سیستم لیمبیک شما را تحریک کند، که بخشی از مغز شما است که در احساسات، رفتارها، حس بویایی و حافظه طولانی مدت نقش دارد.

جالب اینجاست که سیستم لیمبیک به شدت در شکل گیری خاطرات نقش دارد. این می تواند تا حدی توضیح دهد که چرا بوهای آشنا می توانند باعث ایجاد خاطرات یا احساسات شوند. سیستم لیمبیک همچنین در کنترل چندین عملکرد فیزیولوژیکی ناخودآگاه مانند تنفس، ضربان قلب و فشار خون نقش دارد. به همین ترتیب، برخی از افراد ادعا می کنند که اسانس ها می توانند بر روی بدن شما تأثیر فیزیکی بگذارند.

با این حال، این هنوز در مطالعات تایید نشده است.
رایحه درمانی

رایحه درمانی چیست؟

رایحه درمانی یا اسانس درمانی، استفاده از روغنهای معطر تولید گیاه (اسانس ها) برای درمان بیماری است. اسانس از گل، برگ، ساقه، پوست یا ریشه گیاه گرفته می شود. روغن ها با ماده دیگری مخلوط می شوند (مانند روغن، الکل یا لوسیون) و سپس روی پوست قرار می گیرند، در هوا اسپری شده یا استنشاق می شوند. همچنین می توانید روغن ها را روی پوست ماساژ دهید یا در آب حمام بریزید. رایحه درمانی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد از اروپا نشأت گرفته و از اوایل دهه 1900 در آنجا رواج داشته است.

پزشکان رایحه درمانی معتقدند که رایحه های موجود در روغن باعث تحریک اعصاب بینی می شود. این اعصاب انگیزه هایی را به بخشی از مغز می فرستند که حافظه و احساسات را کنترل می کند. بسته به نوع روغن، ممکن است نتیجه بدن آرامبخش یا تحریک کننده باشد.

تصور می شود این روغن ها با هورمون ها و آنزیم های بدن تداخل می کنند و باعث ایجاد تغییر در فشار خون، نبض و سایر عملکردهای بدن می شوند. نظریه دیگری نشان می دهد که رایحه برخی اسانس ها ممکن است بدن را برای تولید مواد ضد درد تحریک کند.

رایحه درمانی

رایحه درمانی برای چه استفاده می شود؟

رایحه درمانی ممکن است باعث آرامش شود و به کاهش استرس کمک کند. همچنین برای کمک به درمان طیف وسیعی از شرایط جسمی و روحی از جمله سوختگی، عفونت، افسردگی، بی خوابی و فشار خون بالا استفاده شده است. اما تاکنون شواهد علمی محدودی برای اثبات این ادعا وجود دارد که رایحه درمانی به طور موثر از بیماری جلوگیری می کند یا آن را درمان می کند.

آیا رایحه درمانی بی خطر است؟

پزشکان رایحه درمانی به طور خاص در ایالات متحده مجوز ندارند. طیف گسترده ای از متخصصان بهداشت مجاز (مانند ماساژ درمانی، پرستاران و مشاوران) ممکن است تجربه و آموزش آروماتراپی را داشته باشند. مهم است که با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید آیا رایحه درمانی برای شرایط خاص سلامتی شما مفید و بی خطر است.

روغنهای مورد استفاده در رایحه درمانی را قورت ندهید. بسیاری از روغن ها قوی هستند و در صورت مصرف داخلی (بلعیده شدن) می توانند خطرناک باشند.

کودکان کمتر از 5 سال نباید از رایحه درمانی استفاده کنند، زیرا آنها می توانند به روغن بسیار حساس باشند. همچنین کسی نباید از اسانس ها در نزدیکی چشم یا دهان استفاده کند، زیرا ممکن است باعث تحریک پوست و غشا شود.

 

افرادی که بیماری یا بیماری های مزمن خاصی دارند نباید از رایحه درمانی بدون مشورت با پزشک استفاده کنند. این بیماری ها و شرایط عبارتند از:
  • بیماری های ریه مانند آسم، آلرژی تنفسی یا بیماری مزمن ریوی. روغن ها ممکن است باعث اسپاسم راه های تنفسی شوند.
  • آلرژی های پوستی. بعضی از روغن ها ممکن است باعث تحریک پوست شوند، به خصوص در غشای چشم، بینی و دهان.
  • بارداری. زنان باردار نباید از رایحه درمانی استفاده کنند. برخی روغن ها (مانند ارس، رزماری و مریم گلی) ممکن است باعث انقباضات رحمی شوند.

همیشه اگر از یک روش درمانی جایگزین استفاده می کنید یا به فکر ترکیب یک روش درمانی جایگزین با درمان دارویی متداول خود هستید، با پزشک خود مشورت کنید.

قسمت دوم این مقاله را هم اکنون اینجا با (مدت زمان تقریبی مطالعه 4 دقیقه) مطالعه نمائید! ضمنا جهت اطلاع از موجودی اسانس ها و استعلام قیمت هم اکنون با کارشناسان فروش سیکاکم تماس حاصل فرمائید.

1 دیدگاه در “رایحه درمانی با اسانس قسمت اول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *